Öppen kurs – 1 dag

Pitcha framgångsrikt vid digitala möten

Presentera din idé övertygande på tre minuter

Att pitcha en idé eller ett förslag på några minuter under ett digitalt möte är inte lätt, men det går att lära sig. Under kursen får du tekniker, träning och mod att våga övertyga.
Du ska in på ett viktigt möte och har tre minuter på dig att presentera din affärsidé. Varje ord du säger bedöms och om du uppfattas som osäker, oförberedd eller otydlig är risken stor att kunder eller kollegor dissar din affärsidé. En normal presentation är ofta mellan 10–60 minuter. Men den tiden har vi inte sällan idag på digitala möten.

Om kursen

Under denna intensiva heldagskurs lär du dig att vinna mottagarnas förtroende och intresse direkt genom ditt kroppsspråk, din röst och hur du presenterar dig själv och din idé. Du lär dig sälja in ett förslag på några minuter genom att lyfta upp problemet, beskriva kundens behov och upprepa fördelarna och nyttan med just din lösning. Under kursdagen får du träna på att använda tre pitchtekniker. Du får feedback och lär dig använda dem effektivt när ni har digitala möten.

Du lär dig:

 • Elevator punsch – hur du pitchar dig själv och ditt företag för människor som inte känner dig. Hur du snabbt vinner andras gillande och förtroende genom att kort beskriva din roll och ditt företag på ett intressant och lockande sätt.
 • Idépitch – medverka på ett digitalt möte och ”lägga fram” en idé till kollegorna. Du lär dig olika retoriska sätt att få dem att lyssna och bli intresserade av din idé. Syftet är att du ska lära dig att snabbt fånga mottagarnas intresse för ditt ämne.
 • Säljpitch – hur du pitchar ditt förslag övertygande på 3 minuter under ett kundmöte. Du tränar på att använda en enkel och säljande talstruktur som bevisar att ditt förslag löser kundens problem, motsvarar deras önskemål och övertygar dem att anlita er.
Efter kursen har du höjt din kunskapsnivå och ditt självförtroende. Du får mod och säkerhet att hålla korta och slagkraftiga presentationer som verkligen övertygar. För fortsatt utveckling rekommenderar vi Retorik – förmågan att övertyga”.

Kursen är för dig som:

 • Förbereda din pitch effektivt och hitta din röda tråd.
 • Uppfattas som förtroendeingivande och skapa långvariga relationer.
 • Kunna sälja in en idé med självförtroende.
 • Hålla slagkraftiga presentationer på max tre minuter.
 • Förstå hemligheterna bakom wow-faktorn i korta presentationer.
 • Ha svar på tal till skeptikerna, hantera invändningar och övertyga.
 • Ha en glasklar förståelse i skillnaden mellan en kort slagkraftig pitch och en vanlig längre presentation.
 • Få feedback och råd från en av Sveriges skickligaste retorikutbildare.

Datum och orter:

Göteborg

Datum:
• 11 oktober, kl. 9–16
• 3 december, kl. 9–16

Stockholm

Datum:
• 11 oktober, kl. 9–16
• 3 december, kl. 9–16

Pris:

5 900 kronor exkl. moms

Vad säger kursdeltagarna?

”Kursledaren sa att reklam säljer på 30 sekunder och att vi kan sälja in vårt budskap på mindre än tre minuter. Nonsens tänkte jag! Men nu vet jag att det går om man är bra förbered och har modet att tro på sitt budskap fullt ut. Kursen gav mig retoriska tekniker som minimerar alla överflödiga ord som jag är så duktig på. Så nu ska jag prata mindre men säga mer:-)”
Johan
ICA Sverige

Anmäl dig här:

 

  Se våra bokningsvillkor här.

  Dina personuppgifter behandlas konfidentiellt, i enlighet med GDPR, och kommer naturligtvis inte att distribueras vidare till tredje part.
  Se vår integritetspolicy här.

  VÅRA EXKLUSIVA ÖPPNA KURSER

  Presentationsteknik med retorik

  Läs mer!

  Retorik – förmågan att övertyga

  Läs mer!

  Framgångsrik argumentation
  Retorik – förmågan att argumentera

  Läs mer!

  Stick ut och ta plats!
  Retorik för kvinnor

  Läs mer!

  Chefens retorik
  Att chefa & leda i förändring

  Läs mer!

  Pitcha framgångsrikt vid digitala möten

  Läs mer!

  ÖPPNA KURSER, ANPASSADE KURSER OCH ONLINEUTBILDNINGAR
  UTBILDA DIG NÄR OCH VAR DU VILL HOS MODERN RETORIK