MODERN RETORIK OCH PRESENTATIONSTEKNIK

FÖRDELARNA MED ATT TALA SÅ FOLK LYSSNAR OCH ÖVERTYGAS

 
 

7 RETORISKA TEKNIKER SOM DU KAN LÄRA DIG ANVÄNDA

MÅLGRUPPSTEKNIKER

För att nå fram med budskapet ska du utgå från din målgrupps referensramar – inte din! Vidga ditt perspektiv: lär dig att analysera din situation och din mottagare så når du hela vägen fram.

ARGUMENTATIONENS ABC

Om du vill övertyga måste du kunna förstärka ditt budskap med argument och ha en tydlig struktur med relevant information. Lär dig att samla rätt innehåll, fördela det och skapa hållbara argument som kan accepteras av målgruppen.

SPRÅKTEKNIKER

För att effektivisera ditt budskap behöver du engagera mottagarna med ett tydligt och tilltalande språk. Du får lära dig retorikens språkknep som bidrar till förståelse och förtydligar ditt budskap.

RÖSTTEKNIKER

Vad du säger har stor betydelse – men hur låter du när du framför ditt budskap? Utveckla din röst och stämma med enkla rösttekniker. Med konstpauser, betoningar och variation av röstläget kommer du att göra intryck på mottagarna genom dina uttryck.

KROPPSSPRÅKSTEKNIKER

Av dina uttrycksmedel är kroppsspråk ditt viktigaste redskap för att ge ett trovärdigt intryck – hela 56 procent enligt en amerikansk studie. Lär dig kroppshållningar, positionering och gester som du har nytta av när du vill sticka ut eller smälta in. 

POWERPOINTTEKNIKER

Att använda visuella hjälpmedel och få rätt effekt är en konst. Det kan bli succé eller platt fall. Lär dig att använda powerpointbilder som förstärker och förtydligar ditt budskap.

MENTALA STRATEGIER

Att våga, vilja och kunna är tre nycklar för att du ska utveckla din kommunikativa förmåga. Lär dig mentala strategier för att bli en framgångsrik kommunikatör när du möter din publik.

ETT URVAL AV VÅRA ANPASSADE KURSER INOM RETORIK OCH PRESENTATIONSTEKNIK

Här är exempel på anpassade utbildningar. Vill du ha mer information eller offert på en anpassad kurs så hör av dig! Vi skräddarsyr förslag på innehåll och upplägg efter dialog med beställaren och förstudie med deltagarna. Ni kan även få en workshop eller föreläsning om ett specifikt ämne eller kurs

PRESENTATIONSTEKNIK FÖR NYBÖRJARE

Hur skulle det kännas att bli säkrare när du talar inför folk och bli suveränt bra på att presentera och engagera åhörarna i ditt ämne? Lär dig metoder som gör dig trygg och dina presentationer bättre.

Kontakta oss!

VÄSSA DINA PRESENTATIONER MED RETORIK

Med retorik får du verktyg att behärska olika presentationer för olika målgrupper. Lär dig använda metoder för att kunna inspirera, argumentera, föra fram ”dåliga” budskap eller övertyga mottagarna.

Kontakta oss!

STRATEGISK KOMMUNIKATION FÖR LEDNINGSGRUPPER

Säkerställ att budskap och beslut som ni för ut i organisationen får avsedd effekt. Få kunskap inom strategisk kommunikation – hur ni planerar, förbereder och presenterar muntligen på ett effektivt sätt.

Kontakta oss!

KUNDREFERENSER

 

Vår kurs inom retorik och presentationsteknik genomfördes med högsta professionalism och omtanke om varje deltagare. Jag kan varmt rekommendera andra att dela samma upplevelse.

Andreas Lindström, Key Account Manager at Axel Christiernsson International AB

 

Jag har framför allt lärt mig hur jag ska bygga upp en presentation utifrån vilken målgrupp jag möter och att det krävs förberedelser. Bra att ni kunde forma den efter våra behov eftersom vi arbetar tillsammans. Den har lyft våra föreläsningar och vi har kunnat lyfta fram människan bakom uniformen. Jättebra och inspirerande kurs!

Kajsa Bonta, Försvarsmakten

 

Jag kan varmt rekommendera Modern Retorik om ni har behov av att lära er retorik och presentationsteknik på ett pedagogiskt, inspirerande och enkelt sätt

Johan Rösler, Logistic developer at ICA Sverige AB

 

Att tala inför publik har alltid varit min stora rädsla. Jag kan inte sätta fingret på vad det beror på, men förmodligen blir det en känsla av utsatthet, att bli bedömd och granskad som känns obekväm. Den här kursen har gett mig många ovärderliga verktyg som jag kommer ha nytta av för resten av mitt liv. Jag har lärt mig att om jag bara förbereder mig ordentligt så blir argumenten mer övertygande och talet roligare och mer intressant att lyssna på. Jag har lärt mig att retorik och presentationsteknik är något som alla kan bli bra på, det handlar bara om att vilja utvecklas och öva! Till sist har jag lärt mig att det inte är så farligt att ställa sig och tala framför en grupp, det kan till och med vara ganska roligt! Stort TACK för ditt engagemang och coachning Jan till att hjälpa oss bli bättre, vassare och tryggare retoriker, det är guld värt!

Helena Sal, elev Sälj & marknadshögskolan Göteborg